E-comfort klima elektrische radiator

Woongemeenschap Eikpunt Lent

Bijzonder wonen, Ecologisch en Duurzaam

“Het  streven naar een zo milieu vriendelijke wijk met minimale hoeveelheid energie, verwarmen en verkoelen”, dát was het doel van het Woonproject Eikpunt gelegen in Lent, aan de Waal vlakbij Nijmegen. Dit kon gerealiseerd worden door innovatieve bouw met duurzame materialen.
DRL products nam een kijkje bij dit bijzondere project, tijdens de laatste bouwfase. We kregen een uitgebreide rondleiding in dit innovatieve project, door John van Summeren, algemeen directeur AGO Groep Installatiebedrijven (Schaijk) en Jan Kooiman, projectleider.

De woningen zijn gebouwd door Aannemingsbedrijf Wijnen (Someren), AGO Groep Installatiebedrijven kreeg de opdracht om alle technische installaties aan te leggen. Om het energieverbruik terug te dringen worden er zonnepanelen aangelegd, gekoppeld aan een ventilatiewarmtepomp, vloerverwarming en elektrische radiatoren. De  Ecolution® van Inventum, gebruikt de warme uit de afvoer ventilatielucht (20°C) van de woning. Deze warmte wordt door de ventilatiewarmtepomp naar een hogere tempratuur gebracht en kan hierna gebruikt worden voor ruimteverwarming en of het verwarmen van warm tapwater.  De gebruikte afgekoelde lucht uit de Ecolution® wordt daarna naar buiten afgevoerd. Als aanvulling om een snellere, zachte en behaaglijke  warmte te creëren, word er gekozen voor elektrische radiatoren.

De Technische Unie adviseerde de unieke DRL E-Comfort Klima elektrisch radiatoren vanwege:
-laag energie verbruik en hoge warmteproductie
-strakke moderne uitstraling
-makkelijke instelbare weekprogramma’s
-bewegingssensor die de radiator afstemt op uw persoonlijke leefpatroon
-energiebesparende veiligheidsfunctie om warmteverspilling te voorkomen
-verbruiksdisplay

“Wij zijn uitermate tevreden over de samenwerking met de Technische Unie, aannemingsbedrijf Wijnen en Inventum.
Zowel de inzet en de kwaliteit, hebben we als zeer fijn en correct ervaren. Dankzij een accurate samenwerking tussen deze leveranciers, is dit project waarbij 75 DRL E-Comfort Klima’s geplaatst zijn, binnen de bepaalde tijd, opgeleverd. We zijn dan ook erg tevreden met het uiteindelijke resultaat: Een stuk werk waar we met z’n allen trots op mogen zijn!, aldus John van Summeren.”
(Dit innovatieve woonproject zal ± eind februari 2016 opgeleverd worden.)

LEES MEER

Woongemeenschap_Klima_ElektrischeRadiator_Project_Banner_DRLCWoongemeenschap_Klima_ElektrischeRadiator_Project_Banner_DRLE